Πολιτιστικά

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει την Eurovision το 2023

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα 25.07.2022) ότι η Eurovision 2023 δεν θα γίνει στην Ουκρανία αλλά στη Βρετανία, τη χώρα που τερμάτισε δεύτερη στο Τορίνο στη φετινή διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα του τελικού της Eurovision 2022 και τη νίκη της Ουκρανίας, ακουγόταν πως η χώρα δύσκολα θα διοργάνωνε την επόμενη διοργάνωση, λόγω του πολέμου που μαίνεται στη χώρα.

Πολλές ήταν οι χώρες που ένδειξαν το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023, τελικά όμως η EBU αποφάσισε πως ο ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία, τη χώρα που τερμάτισε δεύτερη στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι, ο 67ος διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στη Βρετανία, μετά από συμφωνία με το BBC.

Επίσης, η διοργάνωση υπόσχεται πως στον διαγωνισμό του 2023 θα επικρατούν ουκρανικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος η διοργάνωση βρισκόταν σε συζητήσεις για τη χώρα που θα αναλάμβανε τη φιλοξενία του διαγωνισμού. Η Σουηδία είχε επικοινωνήσει με την ουκρανική αποστολή και είχε εκφράσει την προθυμία της να φιλοξενήσει εκείνη τον διαγωνισμό στην Στοκχόλμη.

Το νικητήριο συγκρότημα «Kalush Orchestra» έλαβε ειδική άδεια, προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία και να παραβρεθεί στον διαγωνισμό στο Τορίνο, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη.

Η μεγάλη διοργάνωση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε και μία ευκαιρία να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού του ουκρανικού συγκροτήματος.

Related posts

Πέθανε ο τραγουδιστής Περικλής Περάκης

Peristeri News

«O Αφεντούλης και το δώρο της φιλίας»: Ένα παιδικό βιβλίο – ύμνος στη φιλία!

Peristeri News

Πέθανε ο Μόντι Νόρμαν – Ήταν o συνθέτης του θρυλικού θέματος του Τζέιμς Μποντ

Peristeri News

Leave a Comment