Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Θεαματική κατάρρευση παγετώνα στην Αργεντινή (video)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Μάρτυρες σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο γίνονται τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον γιγάντιο παγετώνα «Perito Moreno» στην Παταγονία.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στο Perito Moreno της Αργεντινής για να θαυμάσουν τους παγετώνες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αυτή την εβδομάδα, αρκετοί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια σπάνια κατάρρευση.

Περίπου 2.500 τουρίστες βρίσκονταν στο σημείο, όταν μέρος του πάγου αποκολλήθηκε και έπεσε κάτω, όπως αναφέρει το BBC.

Ο παγετώνας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Αργεντινής, κοντά στην πόλη Ελ Καλαφάτε στην επαρχία Σάντα Κρουζ.

Μια από τις άκρες του παγετώνα έχει αρχίσει να καταρρέει και τεράστια κομμάτια του (σε μέγεθος πολυκατοικίας) πέφτουν με ορμή μέσα στη θάλασσα.

Το φαινόμενο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών, προκαλώντας όμως τον προβληματισμό των επιστημόνων οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους πάγους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ρεκόρ ξηρασίας τον Αύγουστο σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες

Peristerinews.gr Newsroom

Κλιματική αλλαγή: Οι ευρωπαϊκές πόλεις απειλούνται, αλλά καθυστερούν να προστατευτούν

Peristerinews.gr Newsroom

Στις 12 Αυγούστου η ολική Έκλειψη Ηλίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment