PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τελεσίγραφο Γιούνκερ για την 6η δόση


Πάνω από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πάνω από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γιούνκερ προειδοποίησε πως χωρίς τη στήριξη των δεσμεύσεων της Ελλάδας από τα πολιτικά κόμματα που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου.

Αυτό που κατέστη σαφές από τη συνάντηση είναι ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ενώ ελέχθη καθαρότερα από ποτέ ότι η απαίτηση των εταίρων για ενυπόγραφες δεσμεύσεις έχει πλέον τη μορφή τελεσίγραφου, με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα.

Τελεσίγραφο σε Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως πρέπει να έχει στα χέρια του τη γραπτή δέσμευση της Ελλάδας πριν από το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την καταβολή της δόσης.

Όπως ανέφερε, αναμένει σχετική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και την κοινή δέσμευση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων.Αναφορικά, εξάλλου, με την ιδέα έκδοσης ευρωομολόγων, ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε πως δεν θα προσφέρει άμεση «θεραπεία», αλλά παρουσιάζει πολλά θετικά.

Ο κ. Παπαδήμος, από την πλευρά του, δήλωσε βέβαιος ότι οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων θα κάνουν το καθήκον τους και υπογράμμισε το θέμα πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Χόιερ: Εμπιστευόμαστε τον Παπαδήμο αλλά όχι τα πολιτικά κόμματα!

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου αλλά όχι στα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής δείχνουν οι Ευρωπαίοι, όπως τόνισε ο υφυπουργός Βέρνερ Χόιερ σε δημοσιογράφους.

«Εμπιστευόμαστε τον κ. Παπαδήμο και τη νέα κυβέρνηση και ξέρουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι καλό που η νέα κυβέρνηση στηρίζεται σε μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής πολιτικής σκηνής» τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός Εσωτερικών, συμπληρώνοντας ότι οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις έχουν νόημα γιατί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι αναξιόπιστα: «Καταλαβαίνω, όμως, και όσους ζητούν εγγυήσεις. Και αυτό γιατί δεν είμαι σίγουρος πως όταν τα πράγματα σοβαρέψουν για τον κ. Παπαδήμο τα πολιτικά κόμματα δεν θα αρχίσουν το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών».

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Το πρόβλημα με τον Σαμαρά είναι οι δηλώσεις για επαναδιαπραγμάτευση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, αξιωματούχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ μίλησε για απόλυτη ανάγκη να υπάρξει θετικό μήνυμα από τον Αντώνη Σαμαρά, το οποίο θα ήταν η υπογραφή του για την εφαρμογή του πακέτου των μεταρρυθμίσεων.Ο ίδιος, υποστήριξε ότι το «πρόβλημα» με τον κ. Σαμαρά από τον οποίο ζητείται τόσο επίμονα να δεσμευτεί εγγράφως για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι οι παλαιότερες δηλώσεις του περί αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου όταν η ΝΔ βρεθεί στην εξουσία.

Αμετακίνητη η ΝΔ στο θέμα των υπογραφών

Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, εμμένει σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα αναφορικά με το θέμα των υπογραφών.

Όπως τονίζουν από τη Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη δώσει με 5 τρόπους τις δεσμεύσεις του (σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ομιλία στην ΚΟ της ΝΔ, ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ψήφιση του προϋπολογισμού και επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και δε χρειάζεται η ενυπόγραφη δέσμευσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment