PeristeriNews.gr
Υγεία

Τα 4 «κλειδιά» για λεπτό σώμα


Και δε μιλάμε για αυστηρές δίαιτες ή πολύωρα και έντονα προγράμματα γυμναστικής.

Δείτε τα «μυστικά» όσων έχουν καταφέρει και διατηρούν ένα λεπτό και υγιές σώμα. Και δε μιλάμε για αυστηρές δίαιτες ή πολύωρα και έντονα προγράμματα γυμναστικής…

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν τα άτομα με τα όμορφα και λεπτά σώματα που βλέπετε στο γυμναστήριο… γεννήθηκαν έτσι ή αδυνάτισαν στην πορεία; Το βάρος και η μορφή του σώματός μας, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κληρονομικότητας, αλλά και του τρόπου ζωής μας, ακόμη και του… πόσο νευρικοί είμαστε.

Παρακάτω θα σας αποκαλύψουμε τα «μυστικά» όσων έχουν καταφέρει και διατηρούν ένα λεπτό και υγιές σώμα. Και δε μιλάμε για αυστηρές δίαιτες ή πολύωρα προγράμματα γυμναστικής…

Μυστικό νο 1: …μακριά από την οθόνη

Η ώρα του μεσημεριανού φαγητού είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα διάλειμμα από το γραφείο και τον υπολογιστή μας. Η απομάκρυνση από τον υπολογιστή κατά τη διάρκεια του γεύματος, έχει ένα πρόσθετο ατού για την υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition: μπορεί να μας βοηθήσει να τρώμε λιγότερο.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, είτε έτρωγαν μεσημεριανό γεύμα παίζοντας πασιέντζα σε έναν υπολογιστή, είτε μακριά από τον υπολογιστή. Όταν ερωτήθηκαν για το αίσθημα πληρότητας που ένιωθαν 30 λεπτά αργότερα, αυτοί που έτρωγαν μακριά από τον υπολογιστή ανέφεραν πιο ικανοποιητικό αίσθημα πληρότητας από εκείνους που έτρωγαν μπροστά στον υπολογιστή και επιπλέον, όταν «τσιμπούσαν» αργότερα, έτρωγαν λιγότερο.

Μυστικό νο 2: Τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό -όπως σούπες, σαλάτες, αγγούρι και το καρπούζι- μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι με λιγότερες θερμίδες. (Παραδόξως, το να πίνουμε νερό καθώς τρώμε, δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα). Aν ξεκινάμε το γεύμα μας με μια σούπα ή σαλάτα (χωρίς dressing), θα καταφέρουμε μετά να τρώμε λιγότερο από το κυρίως πιάτο μας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι άτομα που έκαναν δίαιτα και έπιναν 2 ποτήρια νερό πριν το φαγητό, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνα που δεν έπιναν νερό.

Μυστικό νο 3: Φανταστείτε ότι τρώτε, πριν φάτε

Φανταστείτε αυτή την εικόνα: κάποιος στο γραφείο σας, φέρνει ντόνατς και τα βάζει μπροστά σας. Αλλά πριν πάρετε ένα, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε τον εαυτό σας να τρώει ένα ντόνατ … αργά. Μπορεί βέβαια οι συνάδελφοί σας να νομίσουν ότι είστε λίγο περίεργοι, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα, κάτι τέτοιο να σας κρατήσει τελικά μακριά από το να φάτε όσο είχατε σκοπό να φάτε.

Μια πρόσφατη μελέτη στο Science διαπίστωσε ότι άτομα που φαντάζονται ότι τρώνε λιχουδιές, τελικά τρώνε λιγότερες, από εκείνα που έτρωγαν κατευθείαν χωρίς να φανταστούν την εικόνα πριν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι επαναλαμβανόμενη φαντασίωση της εικόνας του φαγητού, μας κάνει να το λαχταράμε λιγότερο.

Μυστικό νο 4: Πάρτε μια πολυβιταμίνη

Δεν υπάρχει μαγικό χάπι για την απώλεια βάρους, αλλά το να παίρνετε μια πολυβιταμίνη καθημερινά, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε πόντους. Σε μια μελέτη που έγινε σε περισσότερες από 85 παχύσαρκες γυναίκες στην Κίνα, εκείνες που έπαιρναν καθημερινά ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα (με 29 βιταμίνες και ανόργανα συστατικά), ενώ συνέχιζαν να ακολουθούν κανονικά τη διατροφή τους, έχασαν κατά μέσο όρο περίπου 1,5 κιλά σε έξι μήνες. Εκείνες που έπαιρναν ένα εικονικό φάρμακο δεν έχασαν κιλά.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Obesity, επιβεβαιώνουν κι άλλες έρευνες που συνδέουν τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά με την απώλεια βάρους. Μια πιθανή θεωρία ως προς το γιατί οι πολυβιταμίνες μπορεί να βοηθούν στην προώθηση της απώλειας βάρους, έχει να κάνει με το ότι, όταν το σώμα είναι «φτωχό» σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, η όρεξη αυξάνεται, προτρέποντάς μας να τρώμε περισσότερο για να προσλάβουμε τα θρεπτικά συστατικά που μας λείπουν. Αν είμαστε πλήρεις από θρεπτικές ουσίες, από την άλλη πλευρά, ίσως να μπορούμε να κρατήσουμε την ανεξέλεγκτη όρεξή μας υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η AstraZeneca παραδέχθηκε πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Peristeri News

Καμπανάκι από πνευμονολόγους για την αφρικανική σκόνη

Peristeri News

Η επόμενη πανδημία πιθανόν να προκληθεί από τον ιό της γρίπης

Peristeri News

Leave a Comment