PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ


Η ΠΝΟ καλεί σε συγκέντρωση στο πλοίο European Express στις 8:30 το πρωί και από εκεί προγραμματίζει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αυγαίου.

Δεμένα για τρίτο 24ωρο θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Η ΠΝΟ καλεί σε συγκέντρωση στο πλοίο European Express στις 8:30 το πρωί και από εκεί προγραμματίζει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αυγαίου.

Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας και την Τετάρτη ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε σήμερα η Ομοσπονδία με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με αντικείμενο την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνέλθει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ αύριο, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση των ναυτεργατών με βάση τις θέσεις που θα εκφράσουν οι ακτοπλόοι σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών που είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.

Πηγές της ΠΝΟ ανέφεραν για τη σημερινή συνάντηση ότι οι συνομιλίες με τον ΣΕΕΝ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Οι ακτοπλόοι φέρονται να εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων στην ακτοπλοΐα, που έθεσε ως προαπαιτούμενο η τρόικα και πέρασε στο πολυνομοσχέδιο, ενώ διατύπωσαν αντιρρήσεις και για τη ρύθμιση στο νομοσχέδιο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις, που αφορά το λεγόμενο «πλοίο ασφαλείας» στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάλεσε εκ νέου χθες την ΠΝΟ να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις, έως την Τετάρτη το μεσημέρι, για το θέμα της δρομολόγησης του πλοίου ασφαλείας, λέγοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη διάταξη δεν πρόκειται να αποσυρθεί, καθώς είναι ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, στην οποία αναφέρει πως «μια παρατεταμένη απεργία θα δημιουργήσει τεράστια κρίση και θα ισοδυναμεί με όλεθρο για τον αγροτικό κόσμο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment