Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στον ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι της Αγροτικής

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ θα έχουν παροχές αντίστοιχες με αυτές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, ενώ θα καταβάλλουν εισφορές προς τον ΕΟΠΥΥ.

Από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), θα καλύπτονται από την 1η Ιουνίου, για παροχές ασθενείας χιλιάδες συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) και τα μέλη των οικογενειών τους, με τροπολογία των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, η οποία ψηφίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε, διευθετήθηκε το πρόβλημα των περίπου 7.000 συνταξιούχων της Αγροτικής που ήταν ασφαλισμένοι στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΤΥΠΑΤΕ) και βρέθηκαν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ θα έχουν παροχές αντίστοιχες με αυτές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, ενώ θα καταβάλλουν εισφορές προς τον ΕΟΠΥΥ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικό «μπλόκο» στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος

Peristerinews.gr Newsroom

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,53 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο

Peristerinews.gr Newsroom

Εξωδικαστικός: Νέα προστασία για την κύρια κατοικία από σήμερα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment