PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων


Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα θα εξαρτηθεί από την συμμόρφωση και την τήρηση των μέτρων, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επαναλαμβάνοντας ότι η μετάβαση στην επόμενη θα είναι σταδιακή και όχι «αυτόματη και οριζόντια».

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το στρατηγικό σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα. Δεν είμαστε ακόμη εκεί, έχουμε πολλές μέρες μέχρι τις 27 Απριλίου. Η μετάβαση θα ειναι σταδιακή και όχι αυτόματη και οριζόντια, θα είναι σαν θερμοστάτης και όχι διακόπτης» τόνισε.

Όπως είπε, το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται σε διαδοχικές φάσεις, διαφορετικές για κάθε τομέα της οικονομίας και κάθε πληθυσμιακή ομάδα. «Κάθε βήμα θα είναι ελεγχόμενο και κάθε επόμενο θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα του προηγούμενου» ανέφερε για να προσθέσει πως τα αποτελέσματα της στρατηγικής θα αξιολογούνται καθημερινά.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε εκ νέου έκκληση για ευλαβική τήρηση των περιοριστικών μέτρων και απευθυνόμενος ειδικότερα σε «εκείνους τους λίγους» που σκέφτονται να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους το Πάσχα «να μην το κάνουν γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους και γιατί αν το κάνουν θα παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα που ακολουθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες τους και αυτό θα επισύρει αύριο ίσως και αυστηρότερες κυρώσεις από τις μέχρι σήμερα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα περιορισμού το Πάσχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων, αλλά όπως έσπευσε να διευκρινίσει, η αυστηροποίηση θα έχει να κάνει με τους απείθαρχους. «Οι υπόλοιποι Έλληνες δεν είναι κορόιδα» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως αν υπάρξουν τέτοια μέτρα θα ακοινωθούν σήμερα ή αύριο.

Οι Έλληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού εγκρίθηκε χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για επιδημιολογική μελέτη του κορωνοϊου στην οποία συμπράττουν πανεπιστημιακές σχολές και επιστημονικοί φορείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment