PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Η όμορφη στιγμή όταν ασθενής βγαίνει από την εντατική (video)


Εικόνες που κόβουν την ανάσα, σκηνές που μοιάζουν πρωτόγνωρες. Η νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό αποτελεί ένα από τα πιο καίρια θέματα, εάν σκεφτεί κανείς τη μάχη που δίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία.

Την χαρά, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο «Αττικόν» την ώρα που ένας 48χρονος ασθενής με κορωνοϊό βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θερεπείας κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο από το δελτίο του ΣΚΑΪ:

Ο 48χρονος, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ήταν το πρώτο κρούσμα της Νάξου και ήρθε διασωληνωμένος με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Αττικόν. Μόλις την Τρίτη αποσωληνώθηκε και καταγράφηκε η στιγμή που βγαίνει από την ΜΕΘ.

Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια εκείνα τα λεπτά ήταν μεγάλη καθώς ο 48χρονος έδωσε τον αγώνα μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές και έδωσε μία νίκη στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» νοσηλεύονται 19 ασθενείς από 30 έως 91 ετών όπως και μια γυναίκα τριών μηνών έγκυος. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, είναι θετικό το γεγονός ότι στη ΜΕΘ υπάρχουν 24 κλίνες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο εντός του νοσοκομειακού χώρου υπάρχουν δύο ζώνες που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Εκείνη για τα περιστατικά κορωνοϊού και η άλλη για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον χώρο.

Υπάρχει ειδικός χώρος όπου εξετάζονται οι ασθενείς και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης κρίνεται εάν χρειάζονται νοσηλεία.

Ειδική διαδικασία ακολουθεί και το προσωπικό προτού εισέλθει στα επείγοντα περιστατικά, καθώς προβλέπεται χρήση συγκεκριμένης στολής.

Συγκίνηση προκαλούν τα λεγόμενα του προϊστάμενου νοσηλευτή βραχείας νοσηλείας, Διονύση Λιβάνιου: «με έχει στενοχωρήσει ότι οι ασθενείς είναι μόνοι. Δεν έχουν κάποιον άνθρωπο να τους ενισχύσει όσο διάστημα»…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment