PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στην Αθήνα ο Νταλάρα – Συνομιλίες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα έρχεται εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα έρχεται εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός την ερχόμενη Δευτέρα, αφού η κυβέρνηση έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αρχίζουν άμεσα οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπων του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην διαδικασία στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω του προγράμματος «PSI-Plus», δηλαδή της απομείωσης κατά 50% ομολόγων, ύψους περίπου 206 δισ.ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομίλησε χθες τηλεφωνικά, για το θέμα αυτό, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι συζητήσεις αυτές, αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα, πιθανώς αργότερα σήμερα, στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και του κ.Νταλάρα, αν και τούτο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως, επιβεβαίωσε χθες βράδυ ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν “αυτήν την εβδομάδα”.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την πλευρά του το IIF ανακοίνωσε ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη αυτήν την εβδομάδα, επισήμως για να συμμετάσχει στο Συνέδριο Euro Finance Week.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Νταλάρα “θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα που κατέχουν τίτλους ελληνικού χρέους”, δήλωσε εκπρόσωπος του IIF, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη διεξαγωγή επισήμων συνομιλιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment