PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex η Τουρκία


Παρά το θετικό κλίμα της επικοινωνίας μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τον σεισμό στη Σάμο, «κλίμα που θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή ύφεσης της έντασης», η Τουρκία λίγες ώρες αργότερα προχώρησε στην έκδοση νέας παράνομης NAVTEX, σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Προχωρήσαμε άμεσα σε διάβημα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και σε ενημέρωση εταίρων και συμμάχων», πρόσθεσε για να καταλήξει πως «η Ελλάδα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX και να επιστρέψει στις διερευνητικές επαφές, για την μια και μόνη εκκρεμότητα μεταξύ των δύο κρατών, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Φασιστική η εικόνα με την διαπόμπευση του πρύτανη του ΟΠΑ

Φασιστική και αποτρόπαια χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στις 4 το απόγευμα, τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστούν οι αναγκαίες δράσεις.

«Συμφωνούμε, άλλωστε όλοι, ότι η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι φασιστική και αποτρόπαια. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 100 χιλ. και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη», σημείωσε επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των Πανεπιστημίων, της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και τον αποκλεισμό αντικοινωνικών, φασιστικών συμπεριφορών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment