PeristeriNews.gr
Συνταγές

Σουβλάκια κοτόπουλου light


Πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο με σάλτσα λαχανικών

Υλικά:

  • 300γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml.λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 800 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο και πέτσα

Eκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  2. Τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με πράσινη πιπεριά.
  3. Ψιλοκόβουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά μας.
  4. Αδειάζουμε τα σουβλάκια σε ταψί και τα περιβάλλουμε με το μείγμα τον λαχανικών.
  5. Ανακατεύουμε το κρασί με το λάδι και τα περιχύνουμε.
  6. Σκεπάζουμε τα ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου ακόμη.
  10. Στα μισά του χρόνου γυρίζουμε τα σουβλάκια και από την άλλη μεριά, για να ροδίσουν γύρω-γύρω.
  11. Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλτσούλα τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment