PeristeriNews.gr
Συνταγές

Σουπιές γιουβέτσι


Πεντανόστιμη και γρήγορη σαρακοστιανή συνταγή.

Για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας καλό είναι να γνωρίζετε ότι μία μικρή μερίδα βρασμένης σουπιάς (περίπου 80 γραμμ.) μπορεί να καλύψει το 55% των αναγκών μας σε πρωτεΐνες ενώ δίνει άφθονα ω-3 λιπαρά οξέα.

Υλικά

1 1/2 κιλό σουπιές
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
2 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή χυμό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες
1 1/2 φλ. κρασί άσπρο
1 ξύλο κανέλας
2 – 3 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές. Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι να τσιγαρισθεί λίγο και κατόπιν ρίχνετε τις σουπιές που έχετε κόψει σε κομμάτια. Τις αφήνετε μέχρι να τσιγαρισθούν καλά.

Τότε ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 5′ λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί. Κατόπιν προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλλα και τις αφήνετε μέχρι να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζετε σ’ένα ταψί και προσθέτετε νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε 3 – 4 φορές μέχρι να γίνει.

Όταν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.

Tip: Η ίδια συνταγή εφαρμόζεται και για καλαμαράκια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment