PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σόιμπλε: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα για ανάκτηση της αξιοπιστίας της



Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της, εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας στήριξης από τους διεθνείς πιστωτές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο για να επανακτήσει αξιοπιστία. Και όσο περισσότερη αξιοπιστία επανακτά, τόσο ευκολότερο θα είναι να συνεχίσει να έχει τη στήριξη που ίσως χρειαστεί ακόμη αύριο».

Επίσης, υπεραμύνθηκε του μίγματος δημοσιονομικής λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει οδηγήσει τη χώρα σε βαθιά ύφεση, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα, αλλά ότι θα χρειαστεί υπομονή για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

«Προς το παρόν, όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η συνταγή αποδίδει. Αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος απ’ ό,τι θα ήθελαν πολλοί στην Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε ο γερμανός αξιωματούχος.

Εάν η Αθήνα επιδείξει υπομονή και επιμονή και συνεχίσει την οικονομική προσαρμογή, η οικονομία της θα επανακάμψει και θα αναπτυχθεί σε βιώσιμη βάση, εκτιμά ο κ. Σόιμπλε. Η Αθήνα προσπαθεί να επιτύχει μικρό πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, για πρώτη φορά από το 2002 μέσω υψηλότερων φόρων και περικοπών στους μισθούς του δημοσίου.

«Εάν το καταφέρει, θα δουν όλοι ότι η χώρα αντιμετωπίζει ενεργά την πρόκληση… Μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε επιπρόσθετα από κοινού για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα», φέρεται να δήλωσε ο Schaeuble.

«Οι απεσταλμένοι της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ δεν πηγαίνουν στην Ελλάδα για να εξοργίσουν ή να σύρουν από τη μύτη τη χώρα. Όχι. Έχουν μια δύσκολη αποστολή να επιβλέπουν ώστε να μπορούμε να πούμε: η Ελλάδα πληροί τις υποχρεώσεις της και κερδίζει την εμπιστοσύνη μας», δήλωσε στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Leave a Comment