PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σαρκοζί: «Η Ελλάδα δηλητηρίασε την ευρωζώνη»



Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στη Γαλλία, καθώς οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου πλησιάζουν.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στη Γαλλία, καθώς οι προεδρικές εκλογές του Απριλίου πλησιάζουν. Η Ελλάδα και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελούν κεντρικά θέματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με το Νικολά Σαρκοζί να δηλώνει πως «η Ελλάδα δηλητηρίασε την ευρωζωνη» και τον Φρανσουά Ολάντ να υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde που θα δημοσιευθεί αύριο, ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες ως το «καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Μάλιστα, στις κατηγορίες για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ο κ. Σαρκοζί αντιτάσσει ότι πλέον «οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης».

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο Γάλλος πρόεδρος δε μάσησε τα λόγια του αναφέροντας πως «η Ελλάδα δηλητηρίασε την ευρωζώνη» καθώς και ότι κάποιες χώρες «δεν ήταν έτοιμες» για να προσχωρήσουν στο ενιαίο νόμισμα.

Oλάντ: «θα επαναδιαπραγματευτώ τη Συμφωνία»

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, άσκησε δρυμεία κριτική στο ζεύγος Μέρκελ- Σαρκοζί για τις τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. «Είμαι αντίθετος στο να παίρνουν τα δικαστήρια αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν τα κοινοβούλια», είπε μεταξύ άλλων ο Σοσιαλιστής πολιτικός κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Γερμανικού Δημοκρατικού Κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε σήμερα πως σε περίπτωση που εκλεγεί θα επαναδιαπραγματευθεί την απόφαση της Συνόδου Κορυφής και θα ζητήσει την έκδοση ευρωομολόγου καθώς και ευρύ ρόλο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο LH2 δίνει προβάδισμα έξι ποσοσταίων μονάδων στον Σοσιαλιστή υποψήφιο ο οποίος συγκεντρώνει το 31,5% των ψήφων έναντι του 26% του Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Peristeri News

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Leave a Comment