PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ρυζόγαλο


Νόστιμο και υγιεινό, το ρυζόγαλο είναι ένα απολαυστικό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά και μπορείτε να το απολαύσετε είτε κρύο είτε ζεστό.

Υλικά (για 6 μερίδες)

4 φλ. γάλα
1 φλ. ρύζι
4 κ.σ. ζάχαρη
Κανέλα σκόνη
1 κ.σ. κορνφλάουρ
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

-Βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

-Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και αφήστε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.

-Όταν είναι έτοιμο, διαλύστε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.

-Βάλτε και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μία, δύο βράσεις.

-Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια ανακατεύοντας.

-Μοιράστε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και πασπαλίστε με κανέλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment