PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδικών Ατυχημάτων από το «Οδοιπορικό»


Ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του προγράμματος «ο ρόλος της οικογένειας»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 η πρώτη φάση του προγράμματος «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Παιδικών Ατυχημάτων: Ο ρόλος της Οικογένειας», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό».

Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» με το Τμήμα Νοσηλευτικής Β’ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Συντονίστριες του προγράμματος είναι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Οδοιπορικού, Άννα Τζάκου, Κοινωνιολόγος και Λέα Ευσταθίου, Κοινωνιολόγος–Εγκληματολόγος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι γονείς που ζουν και εργάζονται στο Περιστέρι και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών και δεξιότητες αντιμετώπισης καταστάσεων άμεσης ανάγκης (π.χ. πτώσεις, δηλητηριάσεις, τροχαία, εγκαύματα, μικροτραυματισμοί κ.ά.).

Υπό την επιστημονική εποπτεία της επίκουρης καθηγήτριας Νοσηλευτικής, Δρ. Γεωργίας Φούκα (Προϊσταμένη τμήματος Νοσηλευτικής Β’ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας), οι νοσηλευτές Θεόφιλος Παπαναστασίου, Τζαννής Πολυκανδριώτης (εκπαιδευτής βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης), Ιωάννης Ρεκούμης (εκπαιδευτής βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης) και Παρασκευή Παναγιωτοπούλου, ανέπτυξαν σε τέσσερις συναντήσεις τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Βασική ανατομία και φυσιολογία – Εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες.
  • Τροχαία ατυχήματα – Πτώσεις – Εγκαύματα.
  • Δηλητηριάσεις – Πνιγμό / Πνιγμονή – Αιμορραγίες.
  • Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – Θέση Ανάνηψης.

Στις συναντήσεις αυτές, οι γονείς, με την καθοδήγηση των νοσηλευτών, είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση καταστάσεων που απαιτούν γνώσεις πρώτων βοηθειών και στην παροχή Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, με τη χρήση κατάλληλου προπλάσματος.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2012, οι γονείς θα διαπραγματευτούν, σε πλαίσιο ομάδας, θεωρητικά και βιωματικά, θέματα που σχετίζονται με το παιδικό τραύμα και τη φροντίδα του αλλά και γενικότερα με θέματα επικοινωνίας και σχέσεων μέσα στην οικογένεια. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στα μέλη της ομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις άλλες δράσεις του Οδοιπορικού, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά και ώρες 9:00–14:00 στο τηλέφωνο του Κέντρου 2105786888 και στο email kp.odiporiko@yahoo.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment