PeristeriNews.gr
Συνταγές

Παραδοσιακός μπακλαβάς


Ο μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της ανατολής.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το αυθεντικό ανατολίτικο γλυκό με καρύδια και πλούσιο σιρόπι αρωματισμένο με κανέλα.

Υλικά

600 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
2 και 1/3 του φλιτζανιού (300 γραμμάρια) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
20 φύλλα κρούστας
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 και 1/2 φλιτζάνι (375ml) νερό
2 ξυλάκια κανέλας
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1/4 του φλιτζανιού (60 ml) μέλι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψεκάστε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 εκατοσ. με λάδι. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα καρύδια, το 1/3 του φλιτζανιού (80 γραμμάρια) ζάχαρη και την κανέλα σε σκόνη.

Μοιράστε τα φύλλα κρούστας σε 4 πακέτα των 5 φύλλων και βουρτσίστε κάθε πακέτο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώστε την πρώτη πεντάδα φύλλων στο ταψί και πασπαλίστε με το 1/3 του μείγματος με τα καρύδια. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα πακέτα φύλλων και το υπόλοιπο μείγμα καρυδιών και καλύψτε το γλυκό σας με το τελευταίο πακέτο φύλλων. Κόψτε σε τετράγωνα (όχι μέχρι τον πάτο του γλυκού) και ψήστε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Ανακατέψτε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη, το νερό, τα ξυλάκια κανέλας και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Φέρτε το σιρόπι σε βρασμό και προσθέστε το μέλι. Αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και περιχύστε τον ζεστό μπακλαβά σας με το ζεστό σιρόπι. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει, κόψτε στις χαρακιές και απολαύστε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment