PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ουρανοξύστες στην αναδιαμόρφωση του Ελληνικού;



Πράσινο, τουλάχιστον 2.000 στρεμμάτων, ελεύθεροι χώροι και οικιστική ανάπτυξη με σπίτια, ξενοδοχεία, ακόμη και ουρανοξύστες προβλέπονται στον προγραμματισμό για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Πράσινο, τουλάχιστον 2.000 στρεμμάτων, ελεύθεροι χώροι και οικιστική ανάπτυξη με σπίτια, ξενοδοχεία, ακόμη και ουρανοξύστες, αν εξυπηρετούν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της περιοχής, προβλέπονται στον προγραμματισμό για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Ύστερα από σχεδόν 11 χρόνια, που οι υπηρεσίες του αεροδρομίου μεταφέρθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος», τον Μάρτιο του 2001, έπειτα από σχέδια επί σχεδίων και υπό την πίεση της σοβαρής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, φαίνεται πως έφτασε η ώρα της αξιοποίησης της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων, που σήμερα «μαραζώνει» γεμάτη ετοιμόρροπα κτίρια, παροπλισμένα αεροσκάφη, σκουπίδια και εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνέταξε νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και σύντομα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ώστε μετά τη δημόσια διαβούλευση, να ψηφιστεί από την Βουλή. Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού, με τους υποψήφιους επενδυτές να έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως το τέλος Μαρτίου.

Το επενδυτικό σχήμα, που θα αναλάβει το έργο, θα έχει τη δυνατότητα να καθορίσει και τον τελικό σχεδιασμό, καθώς, ακόμη και το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα κ. Χοσέ Αθεμπίγιο δεν είναι δεσμευτικό για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment