PeristeriNews.gr
Συνταγές

Ομελέτα με σπαράγγια light


Μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ομελέτα που, ενώ μαγειρεύεται σε τηγάνι, έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκια σπαράγγια
1 ντομάτα
5 αυγά
60 γρ. μυζήθρα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/3 ποτηριού νερό

Εκτέλεση

– Αρχικά ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά.

– Κόβουμε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε κομμάτια (2 δάχτυλα περίπου) και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

– Παράλληλα ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη για να μην ξινίζει.

– Περιμένουμε μέχρι να μαραθούν τα σπαράγγια και σβήνουμε με το νερό.

– Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η ντομάτα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει και τη μυζήθρα και αλατοπιπερώνουμε. Σε λίγα λεπτά η ομελέτα μας είναι έτοιμη, καλή όρεξη!

Συμβουλές

Μπορείτε αν θέλετε αντί για κομματάκια να τρίψετε την ντομάτα και να σβήσετε με κρασί αντί για νερό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment