PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ομπάμα: Πολύτιμος φίλος και εταίρος η Κυπριακή Δημοκρατία


Συγχαρητήριο μήνυμα στο πλαίσιο της Ημέρας Ανεξαρτησίας απέστειλε στον Πρόεδρο της Κύπρου ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Συγχαρητήριο μήνυμα στο πλαίσιο της Ημέρας Ανεξαρτησίας απέστειλε στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία «πολύτιμο φίλο και εταίρο».

Σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την αυριανή Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Ομπάμα αναφέρει ότι η συνεχής συνεργασία των δύο χωρών είναι μεγάλης σημασίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας.

Επίσης, ο κ. Ομπάμα ευχαριστεί για τη φιλοξενία, την οποία ο Κύπριος Πρόεδρος παρείχε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά την ιστορική, όπως την χαρακτηρίζει, επίσκεψή του στο νησί, τον Μάιο.

Η επίσκεψη, επισημαίνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, «δεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ενθάρρυνσης των ενισχυμένων οικονομικών δεσμών».

Ο Πρόεδρος Ομπάμα επαναλαμβάνει την «ισχυρή» του στήριξη στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Η λύση της μακρόχρονης διαίρεσης της νήσου θα είναι καταλύτης για μεγαλύτερη ευημερία και για ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους», καταλήγει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment