PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέο κόμμα στη Bουλή οι «ανεξάρτητοι»


«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών που ανέρχονται σε εξήντα τρεις.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών που ανέρχονται σε εξήντα τρεις. Μετά τις σωρηδόν διαγραφές βουλευτών από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει τώρα να τους βρει γραφεία προκειμένου να συγκεντρώνονται, να συνεδριάζουν γενικότερα να κάνουν τη δουλειά τους.

Ακόμη όμως και αν βρεθούν αυτοί οι χώροι στο ήδη κορεσμένο μέγαρο του Κοινοβουλίου, δεν είναι βέβαιο ότι θα προλάβουν να εγκατασταθούν. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ομάδες ανεξάρτητων «πράσινων» και «γαλάζιων» βουλευτών μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν δική τους, αυτόνομη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Με άλλα λόγια, να συστήσουν δικό τους κόμμα, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια σειρά προνομίων, μεταξύ των οποίων θα είναι να έχουν και ξεχωριστά γραφεία από τους υπόλοιπους ανεξάρτητους. Αρα θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα, με την υποχρεωτική εκ νέου μετεγκατάστασή τους. Πέραν του χωροταξικού όμως, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες αναμένεται να δημιουργηθούν και για άλλους λόγους.

Να τα πάρουμε με τη σειρά: Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αν ομονοήσουν δέκα βουλευτές, μπορούν να συστήσουν μέσω επιστολής στον κ. Πετσάλνικο δική τους Κ.Ο. με συγκεκριμένο όνομα. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και το Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά δεν θεωρούνται κοινοβουλευτικά κόμματα. Γιατί δεν απαρτίζονται έκαστο από δέκα βουλευτές. Αν γίνουν όμως, θα αποκτήσουν δική τους αίθουσα γραφείων, ιδιαίτερο γραφείο για τον πρόεδρό τους, αλλά και τη δυνατότητα να προσλάβουν μετακλητούς υπαλλήλους για να στελεχώσουν τις γραμματείες τους.

Στην περίπτωση, δε, που οι εξήντα τρεις ανεξάρτητοι μπορούσαν να τα βρουν μεταξύ τους, θα είχαν τεράστια δύναμη. Βάσει του κανονισμού, εξήντα βουλευτές μπορούν να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, πενήντα μπορούν να υποβάλουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή υπουργών, τριάντα μπορούν να ζητήσουν προκαταρκτική επιτροπή, ενώ δεκαπέντε μπορούν να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για όποιο νομοσχέδιο θέλουν. Ηδη γίνονται οι πρώτες σκέψεις για σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με ανεξάρτητους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, των οποίων θα ηγηθεί η Λούκα Κατσέλη ή ο Χάρης Καστανίδης. Στο στρατόπεδο των «γαλάζιων» ανεξάρτητων ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει ανάλογες συζητήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment