PeristeriNews.gr
Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές


Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι σε Μακεδονία και Θράκη, με βαθμιαία βελτίωση, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς στα νησιά και στα ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά και τη Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα ανατολικά και νότια πιθανώς ισχυρές. Βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των φαινομένων τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στις Κυκλάδες 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές πιθανόν στα μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι και 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια και τα κεντρικά γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυρίως ηλιοφάνεια και σύννεφα

Peristeri News

Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών

Peristeri News

Leave a Comment