PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Χαρδαλιάς: Από εγχώρια κρούσματα η έξαρση του ιού


Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα μας, τόνισε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό διευκρινίζοντας πως το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και το 17% εισαγόμενα.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων παγκοσμίως- ακόμα και σε χώρες που κράτησαν κλειστά τα σύνορά τους στον τουρισμό, όπως το Ισραήλ και η Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, και παρά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρας μας, η Ελλάδα παραμένει συγκριτικά με άλλες χώρες σε καλύτερο επίπεδο- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς «η πανδημία δεν εμφανίζει σημάδια υποχώρησης».

«Είμαστε 132η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα ανά ένα εκατ. κατοίκους και 108η σε θανάτους ανά ένα εκατ. κατοίκους», ανέφερε διευκρινίζοντας πως δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων. Εισαγόμενα είναι άλλωστε μόνο τα 615 σε πάνω από 319.000 ελέγχους και πάνω από 2 εκατ. αφίξεις κατά τη διάρκεια της «ανοιχτής» στον τουρισμό περιόδου.

Σημείωσε επίσης ότι αναμένονται οι αποφάσεις για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές αλλά και τις αποφάσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε χθες ότι έχει «κλειδώσει» για τις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείς, για την κατάσταση στην Αττική και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown σημείωσε ότι «απέχουμε πάρα πολύ», ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου διευκρίνισε πως όλα είναι υπό έλεγχο και πως η απόφαση για τη λήψη έκτακτων μέτρων σε αυτά τα νησιά δεν βασίστηκε στους απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων. «Η μη ανακοίνωση κρουσμάτων ανά νησί- αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα- δεν γίνεται για λόγους αδιαφάνειας, αλλά για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα (στοχοποιώντας κάποιες περιοχές). Αλλιώς αντιμετωπίζουμε 20 κρούσματα που οδηγούν σε cluster, και αλλιώς 20 κρούσματα που μπορούν να φέρουν πολλαπλάσια κρούσματα, είπε ο υφυπουργός.

Απαντώντας, τέλος, στις κατηγορίες για απόκρυψη κρουσμάτων κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας πως «στην Ελλάδα της φήμης και των fake news θα έπρεπε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για θέματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατζέντας. Για ποιο λόγο να κρύψει κάποιος κρούσματα; Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται».

«Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοι» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment