PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μυδοπίλαφο


Μυδοπίλαφο, ιδανική συνταγή για νηστεία.

Υλικά (για 6 άτομα)

1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος (πάρτε και καθαρισμένα αν θέλετε)
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (χωρίς φλούδια)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βουρτσίζουμε. Κρατάμε μόνο τα κλειστά και πετάμε όσα τυχόν βρούμε ανοιγμένα. Αφαιρούμε το «μουστάκι» τους.

– Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5′. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό που τα ζεματίσαμε. Κρατάμε το ψαχνό τους και πετάμε τα κελύφη, εκτός από καμιά δεκαπενταριά που τα κρατάμε για διακόσμηση.

– Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια.

– Τα σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί.

– Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες με 4 φλυτζάνια από το ζωμό των μυδιών. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10′.

– Μετά ρίχνουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι και αν ναι, ρίχνουμε ζεστό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.

– Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, προσέχουμε να βάζουμε εκτός από τα καθαρισμένα μύδια και 2-3 μύδια με κέλυφος στο καθένα για διακόσμηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment