Viber
PeristeriNews.gr
Συνταγές

Μοσχάρι στη γάστρα



Το μοσχάρι στη γάστρα είναι ένα τέλειο φαγητό για το κυριακάτικό σας τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά

1,5 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή χτένι
Ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
2 ξερά φύλλα δάφνης
3 καρότα
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
5 πατάτες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

– Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρές μερίδες, το βάζουμε στη γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.

– Προσθέσουμε στη γάστρα τα λαχανικά χοντροκομμένα (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες, ντομάτα) και το σκόρδο, αφού τα αλατοπιπερώσουμε πρώτα και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη.

– Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη.

– Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 2 ώρες περίπου μέχρι να μελώσει (στις 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment