Περιβάλλον

Μόνη επιλογή η πράσινη ανάπτυξη

Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη.

Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα, ενώ έχουμε το ίδιο κλίμα, έχουμε σχεδόν 30% μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από την Ισπανία και 50% σε σχέση με την Πορτογαλία και διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Σκανδιναβίας.

Τα στοιχεία αυτά επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης του ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση του προγράμματος “Χτίζοντας το μέλλον”.

Χώρες όπως η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν έχουν άλλη επιλογή από το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης. “Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με άλλη αναπτυξιακή λογική”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το πρόγραμμα “Χτίζοντας το μέλλον” είναι το μεγαλύτερο και το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στα κτίρια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών και με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να μειωθεί το κόστος διαβίωσης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το ενεργειακό κόστος είναι μεγαλύτερο για τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς μόνο το 8% των φτωχών νοικοκυριών ζουν σε κτίρια με μόνωση έναντι 64% στα υψηλότερα εισοδήματα. Τα φτωχά νοικοκυριά πληρώνουν 127% παραπάνω για θέρμανση (κόστος θέρμανσης ανά μονάδα επιφάνειας) σε σχέση με τα υψηλότερα εισοδήματα.

Related posts

Σπάνια σύνοδος πέντε πλανητών στον ουρανό από σήμερα

Peristeri News

Την Τρίτη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2022

Peristeri News

Οι μωβ μέδουσες επελαύνουν στις ελληνικές θάλασσες

Peristeri News

Leave a Comment