PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Μόνη επιλογή η πράσινη ανάπτυξη


Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη.

Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν την μεγαλύτερη ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα, ενώ έχουμε το ίδιο κλίμα, έχουμε σχεδόν 30% μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας από την Ισπανία και 50% σε σχέση με την Πορτογαλία και διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες της Σκανδιναβίας.

Τα στοιχεία αυτά επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης του ΥΠΕΚΑ για την παρουσίαση του προγράμματος “Χτίζοντας το μέλλον”.

Χώρες όπως η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν έχουν άλλη επιλογή από το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης. “Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με άλλη αναπτυξιακή λογική”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το πρόγραμμα “Χτίζοντας το μέλλον” είναι το μεγαλύτερο και το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα επέμβασης στα κτίρια σε ολόκληρη την Ευρώπη, με δυνατότητα συμμετοχής όλων των πολιτών και με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να μειωθεί το κόστος διαβίωσης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το ενεργειακό κόστος είναι μεγαλύτερο για τα χαμηλά εισοδήματα, καθώς μόνο το 8% των φτωχών νοικοκυριών ζουν σε κτίρια με μόνωση έναντι 64% στα υψηλότερα εισοδήματα. Τα φτωχά νοικοκυριά πληρώνουν 127% παραπάνω για θέρμανση (κόστος θέρμανσης ανά μονάδα επιφάνειας) σε σχέση με τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment