PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Λονδίνο… αντίο για την Εθνική Ελλάδας!


Ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο – φάση στην οποία του έγινε φάουλ που δεν δόθηκε – με αποτέλεσμα η Εθνική ομάδα να μείνει εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο – φάση στην οποία του έγινε φάουλ που δεν δόθηκε – με αποτέλεσμα η Εθνική ομάδα να μείνει εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Αυτή, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το 2002 (Μουντομπάσκετ Ιντιανάπολις) που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα πάρει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση.

Η Νιγηρία από την αρχή έδειξε ότι θα δυσκολέψει τη ζωή των παικτών του Ηλία Ζούρου.

Στο 4’ οι Διεθνείς μας ήταν μπροστά στο σκορ με 10-4, αλλά από κει και πέρα οι αντίπαλοι ανέβασαν απόδοση έφτασαν στο 11-10, ενώ αργότερα πέρασαν μπροστά στο σκορ με 15-14.

Ο Σπανούλης έβαλε με τρίποντο ξανά μπροστά την Ελλάδα, αλλά το πρώτο μέρος έκλεισε στο 21-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Εθνική ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 12΄το σκορ ήταν 26-21, ενώ ο Μάικ Μπράμος με ακόμα ένα τρίποντο έκανε το 29-21.

Ο Σπανούλης με 2/2 βολές θα κάνει το 31-25 και ο Γιάννης Μπορούσης στο 16′ το 34-26.

Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να κάνει ένα σερί 8-0 και να κλείνει το δεύτερο δεκάλεπτο με σκορ 42-30.

Στο τρίτο 10λεπτο έλειπε το καθαρό μυαλό στις επιθέσεις και ο Σπανούλης που σημείωνε στους 13 πόντους κάνοντας το σκορ 47-34, δεν έφτανε για να κρατήσει σε απόσταση την Εθνική μας.

Όλα αυτά συνδυασμό με την χαλαρή άμυνα επέτρεψαν στους Αφρικανούς να πλησιάσουν στο 49-46, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο, που τελικά έκλεισε με το… επικίνδυνο 56-50.

Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, η Νιγηρία ξεκίνησε πολύ δυνατά. Αφού ισοφάρισε σε 65-65, στη συνέχεια πέρασε μπροστά στο σκορ με 71-73.

Τα ματς πήγαινε πόντο-πόντο, ενώ 44’’ από τη λήξη ο Ο Νταγκουντούρο με τρίποντο έφερε ξανά μπροστά την ομάδα του, αλλά ο Παπανικολάου απάντησε με τον ίδιο τρόπο γράφοντας το 79-78, με 14’’ να απομένουν στο ταμπλό.

Ο Νταγκουντούρο στα 3,5’’ πριν τη λήξη κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στην τελευταία φάση ο Σπανούλης αστόχησε σε τρίποντο, όπου όμως του έγινε πεντακάθαρο φάουλ που δεν καταλογίστηκε.

Έτσι, η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου τη Ρωσία, ενώ η Εθνική επιστρέφει απογοητευμένη στην πατρίδα…

Δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50, 79-80.

Ελλάδα:
Μπουρούσης 18, Ζήσης 2, Σπανούλης 25, Καλάθης 3, Φώτσης 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 8, Μπράμος 4, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 1, Καϊμακόγλου.

Νιγηρία:
Σκιν 6, Ντιόγκου 17, Νταγκουντούρο 14, Ομπασοάν 7, Αλάντε Αμίνου 9, Αλ Φαρούκ Αμίνου 13, Ογκούτσι 10, Άρτσιμπονγκ 2, Ογεντέζι 2, Ουγκμποάγια.

Διαιτητές: Βιθέντε Μπούλτο (Ισπανία), Χουάν Χοσέ Φερνάντες (Αργεντινή), Ρομπέρτο Ολιβέρος (Βενεζουέλα).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment