PeristeriNews.gr
Συνταγές

Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι


Τα λαζάνια αυτά είναι πάντα μεγάλη επιτυχία για κρεατοφάγους και χορτοφάγους!

Υλικά

6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
1 κ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ. της σούπας νερό
4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
9 λαζάνια
ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
τυρί τριμμένο (ό,τι θέλετε)

Γέμιση

300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γρ τόφου
1 κ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
2 κ. του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι βασιλικό
1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

– Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

– Απλώνουμε τη μισή σάλτσα και τυρί στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα της γέμισης και τυρί. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης και τυρί. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

– Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30′.

– Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε τυρί και ψήνουμε για άλλα 30′.

– Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

Tip

Τα λαζάνια θα σερβίρονται καλύτερα αν τα αφήσετε 15 λεπτά να σταθούν πριν τα κόψετε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment