PeristeriNews.gr
Οικονομία

Λανθασμένη ημερομηνία πληρωμής του ΦΠΑ εμφανίζει το Taxis


Αναστάτωση προκαλεί στην αγορά η εμφάνιση λανθασμένης ημερομηνίας πληρωμής του ΦΠΑ.

Αναστάτωση προκαλεί στην αγορά η εμφάνιση λανθασμένης ημερομηνίας πληρωμής του ΦΠΑ. Οι ταυτότητες πληρωμής που εκδίδονται κατά χιλιάδες σήμερα τελευταία ημέρα των περιοδικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεους, εμφανίζουν ως ημερομηνία πληρωμής την 30ή Μαΐου αντί του ορθού που είναι η σημερινή ημερομηνία (30/04).

«Είναι κάποιο bug και θα το κοιτάξουμε άμεσα» επισημαίνει ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης μέσω twitter, ενώ μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, εκτός από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης, εκπνέει κανονικά και η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου. Πρακτικά εγκαινιάζεται το νέο σύστημα που επιτρέπει την καταβολή του ΦΠΑ σε δύο δόσεις χωρίς την προσαύξηση του 2%.

Βέβαια, μετά την έκδοση ταυτοτήτων πληρωμής με λανθασμένη ημερομηνία, θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να δει τι θα κάνει με τους φορολογούμενους που κρατούν στα χέρια τους ταυτότητα πληρωμής με ημερομηνία 30/05. «Θα το δούμε» είναι η απάντηση του κ. Θεοχάρη και πάλι μέσω twitter.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment