PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να υποστηρίξουμε τα παιδιά με νοητική υστέρηση


Την ανάγκη να καταπολεμηθούν οι στιγματισμοί και οι προκαταλήψεις υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ), στα γραφεία της Ένωσης στο Χαλάνδρι.

«Η 21η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down. Και είναι μία ημέρα στην οποία όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η Ν.Δ. θα είναι κοντά σε όλες τις δομές και τα φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία προσφέρουν με πραγματική ψυχική υπέρβαση, ένα τόσο σπουδαίο έργο στα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. «Μέλημά μας ως Πολιτεία, είναι να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε αυτές οι δομές να παραμείνουν ανοιχτές. Και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές φροντίδες στα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται εδώ, είτε σε καθημερινό πρόγραμμα, είτε στο οικοτροφείο. Αυτό απαιτεί έναν φρέσκο τρόπο σκέψης για το πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν αυτές οι δομές, σε δύσκολους καιρούς», είπε.

Σημείωσε τέλος ότι «ο βαθμός ευαισθησίας και ωριμότητας μίας κοινωνίας κρίνεται, πρωτίστως, από το πώς αντιμετωπίζει αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment