PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί


Τη ρητή δέσμευσή του για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Νεμέα, την οποία χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» της ελληνικής οινοποιίας.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψή του σε βιολογικό αμπελώνα κοντά στο χωριό Κούτσι, «ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ήταν ένα τραγικό λάθος, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και πρόσθεσε σημαντική γραφειοκρατία, ειδικά για τους μικρούς παραγωγούς».

«Αποτελεί ρητή δέσμευση της Ν.Δ. ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «το κρασί είναι ένα προϊόν στο οποίο η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα» και πρέπει «αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να υποστηρίζεται από τις κατάλληλες δημόσιες πολιτικές».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι «ο τρύγος είναι συνυφασμένος με την ιστορία αυτού του ευλογημένου τόπου» και υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. δίνει έμφαση στην ποιοτική πρωτογενή παραγωγή.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., συνοδευόμενος από το βουλευτή Χρήστο Δήμα, πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε το πρωί με αγρότες και κατοίκους σε καφενείο της Νεμέας και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Νεμέας. Αφού συνεχάρη τους ιθύνοντες της Ένωσης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων της ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει τις προσπάθειες για καλύτερα ποιοτικά επώνυμα προϊόντα, που συσκευάζονται και απευθύνονται στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, με 800 συνεταίρους-μέλη και παραγωγή κατά μέσο όρο να ξεπερνά τους 10.000 τόνους ετησίων, παραγωγή που τυποποιείται και εμφιαλώνεται στο σύνολό της με 15 κωδικούς και εξάγεται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε για την παραγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οινοπαραγωγοί και ακολούθως επισκέφθηκε βιολογικό αμπελώνα και συνομίλησε με αμπελουργούς, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με κατοίκους του χωριού Κούτσι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Νεμέα επισκεπτόμενος τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Νεμέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment