PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κρίσιμη συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ-Σαρκοζί


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον Γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί, αλλά και την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου της G20, στις Κάννες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να συναντήσει κατ’ ιδίαν τον γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί, αλλά και την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου της G20 (οκτώ πλούσιες, 12 ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες), στις Κάννες (νότια Γαλλία).

Αυτό ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντ.

Η κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης θα δεσπόσει σε αυτές τις κατ’ ιδίαν υψηλόβαθμες συνομιλίες, “που θα πραγματοποιηθούν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανωτέρω συνόδου, την Πέμπτη το πρωί”, όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όμως, με την ίδια ευκαιρία ο πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να συναντήσει την επανεκλεγείσα άνετα, πριν από λίγες ημέρες, πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, σύμφωνα πάντοτε με τον σύμβουλο Ρόουντ.

Από την πλευρά της η κα Λέιλ Μπρέινερντ, η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις διεθνείς υποθέσεις, αποκάλυψε σήμερα ότι, στο πλαίσιο του G20, “η Ουάσινγκτον προτίθεται να ζητήσει ‘τις λεπτομέρειες’, για τον τρόπο της εφαρμογής της συμφωνίας που επετεύχθη στο τελευταίο Ευρωπαϊκό συμβούλιο (αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί)”, συμφωνία που αφορά την κρίση χρέους στη 17μελή ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment