PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κουπί χωρίς τέλος βλέπει η έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν



Για έναν χρόνο ακόμη, μέχρι και το 2016, παρατείνεται η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Για έναν χρόνο ακόμη, μέχρι και το 2016, παρατείνεται η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Οπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η Ελλάδα, η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, που κανονικά θα έληγε το 2015, παρατείνεται έως και το 2016. Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πάρουμε τη δόση του Οκτωβρίου, θα πρέπει να έχουν συμβεί τέσσερα πράγματα:

1) Εως τα τέλη Αυγούστου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση μέσω σημαντικής μείωσης προσωπικού και εγκαταστάσεων των εταιρειών ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και Λάρκο, σε ευθυγράμμιση και με την κοινοτική νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις, με στόχο την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των μονάδων.

2) Ακόμη, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις ανεξόφλητες οφειλές φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, καθώς και να αποπληρώσει όλες τις μη αμφισβητούμενες οφειλές εντός του Αυγούστου.

3) Μία ακόμη εκκρεμότητα είναι ο ορισμός των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν στον θεσμό της κινητικότητας.

4) Τέλος, θα πρέπει να αναθεωρηθεί με νομοθετική πράξη ο κώδικας περί δικηγόρων (Ν. 3026/1954), με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment