PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: Στις 200.000 τα κρούσματα παγκοσμίως, 8.000 οι θάνατοι


Μία ξεχωριστή μάχη δίνουν χιλιάδες ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν εναγωνίως να βρουν πτήσεις για να επιστρέψουν στις χώρες τους, καθώς τα κρούσματα παγκοσμίως αγγίζουν σχεδόν τις 200.000 και οι χώρες κλείνουν σταδιακά τα αεροδρόμια και τα σύνορά τους.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, 7.944 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19. Οι κυβερνήσεις των χωρών εντείνουν τις εκκλήσεις τους προς τους πολίτες τους στο εξωτερικό να επιστρέψουν αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι πρέπει να υπάρξει «επιθετική δράση» στη νοτιοανατολική Ασία, επισημαίνοντας ότι ορισμένες χώρες οδεύουν πλέον στην κοινοτική μετάδοση του κορωνοϊού.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενημέρωσε τους πολίτες να επιστρέψουν στη χώρα το συντομότερο δυνατό, προειδοποιώντας ότι τα υπερπόντια ταξίδια έχουν καταστεί «πιο περίπλοκα και δύσκολα», καθώς οι χώρες επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εκδώσει παρόμοιες οδηγίες.

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, αποφάσισαν χθες και οι ηγέτες των χωρών-μελών. Η Ε.Ε. θα συντονίσει την επιστροφή των Ευρωπαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί στα 26 κράτη-μέλη της Ε.Ε., καθώς επίσης στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα επηρεαστούν.

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων κρίθηκε απαραίτητο από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 εξακολουθούν να αυξάνονται ραγδαία στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ δεκάδες χώρες της Ε.Ε. λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Στην Ιταλία, το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, μέσα σε μία μόνο ημέρα χθες καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα και 345 θάνατοι. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 31.506. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.503 ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στις ΗΠΑ, κρούσματα του Covid-19 καταγράφονται πια και στις 50 πολιτείες, καθώς η Δυτική Βιρτζίνια ανέφερε το πρώτο χθες. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, 108 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό και καταγράφονται περισσότερα από 6.300 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment