Διεθνή

Ιταλία: Ο κορωνοϊός έφερε αύξηση της ζήτησης για αλεύρι

Άνοδο 80% κατέγραψαν οι πωλήσεις αλευριού στην Ιταλία εν μέσω των μέτρων περιορισμού για τον Covid-19, με τους πολίτες να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι τους.

«Με +80% στις πωλήσεις του αλευριού, βλέπουμε μια αύξηση στο σπιτικό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γλυκά στις ιταλικές οικογένειες που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι τους λόγω των περιορισμών», ανέφερε το βασικό αγροτικό συνδικάτο Coldiretti σε ανακοίνωση του, σύμφωνα με το AFP.

Ανάμεσα στα προϊόντα που εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβάνονται επίσης η ζάχαρη (+28%) και το γάλα μακράς διαρκείας (+20%).

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ixé για λογαριασμό του συνδικάτου, ένα τρίτο των οικογενειών στην Ιταλία άρχισαν να φτιάχνουν γλυκά, ψωμί και ζυμαρικά στο σπίτι τους, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις εξόδους.

Έτσι η μαγειρική επανέρχεται έτσι στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής, με το συνδικάτο μάλιστα να καλεί τους επίδοξους σεφ να αποστείλουν βίντεο με συνταγές προκειμένου να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, ζητώντας επίσης από επαγγελματίες του κλάδου να δώσουν μαθήματα και συμβουλές μέσω internet.

Related posts

Σε τρεις επιστήμονες της κβαντικής μηχανικής το φετινό Νόμπελ Φυσικής

Peristeri News

Στον γενετιστή Σβάντε Πάαμπο το Νόμπελ Ιατρικής

Peristeri News

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία έσπασε νέο ρεκόρ

Peristeri News

Leave a Comment