PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: 70 εμβόλια στη φάση ανάπτυξης


Παράλληλα με τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι γιατροί για την φροντίδα των ασθενών με Covid19 βρίσκεται και σε εξέλιξη και ο αγώνας για την ανάπτυξη του εμβολίου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης 70 εμβόλια παγκοσμίως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τρια εξ αυτών έχουν το προβάδισμα καθώς έχουν ήδη κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Αυτό που έχει προχωρήσει περισσότερο στην κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό εμβόλιο από την CanSino Biologics (εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ) και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου. Βρίσκεται στη φάση 2. Τα άλλα δύο εμβόλια που δοκιμάζονται σε ανθρώπους αναπτύσσονται ξεχωριστά από τις αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες Moderna και Inovio σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του ΠΟΥ.

Η φαρμακοβιομηχανία ευελπιστεί να συμπιέσει δραστικά την χρονική διάρκεια που απαιτείται για να φτάσει ένα εμβόλιο στην αγορά- συνήθως 10 έως και 15 έτη- και να έχει ένα εμβόλιο έτοιμο την επόμενη χρονιά.

Μικρές και μεγάλες εταιρείες έχουν μπει στην κούρσα. Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως οι Pfizer και Sanofi έχουν επίσης υποψήφια εμβόλια σε προκλινική φάση.

Υπενθυμίζεται ότι η CanSino τον περασμένο μήνα έλαβε έγκριση από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους. Η Moderna- η οποία δεν έχει διαθέσει ποτέ στην αγορά προϊόν- έλαβε ρυθμιστική έγκριση να προχωρήσει ταχύτατα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο. Η Inovio άρχισε τις δικές της δοκιμές την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment