PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Κίνδυνος για τα οικοσυστήματα από τη βύθιση τουρκικού πλοίου στο Αιγαίο


Φόβους για θαλάσσια ρύπανση στο βυθό του Αιγαίου γεννά η βύθιση τουρκικού φορτηγού πλοίου στα διεθνή ύδατα μεταξύ Σάμου και Χίου, το οποίο μετέφερε 1.700 τόνους λιπασμάτων από την Ουκρανία στο Ισραήλ.

Φόβους για εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση στο βυθό του Αιγαίου γεννά η βύθιση του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Dogu Haslaman» στα διεθνή ύδατα μεταξύ Σάμου και Χίου, το οποίο μετέφερε 1.700 τόνους λιπασμάτων από την Ουκρανία στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε στο “Έθνος” η Αναστασία Μήλιου, συντονίστρια επιστημονικής έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», «το μόνο σίγουρο είναι πως το ναυάγιο δεν είναι ακίνδυνο και πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στα ευαίσθητα, ολιγοτροφικά θαλάσσια οικοσυστήματα της περιοχής».

Προσθέτει δε πως “στην περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο υπάρχει ένα μεγάλο θαλάσσιο φαράγγι και όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο διασκορπισμός των λιπασμάτων και ταχύτερη η διάλυσή τους. Αν και δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε τον βαθμό επικινδυνότητας πριν μάθουμε τον ακριβή τύπο των λιπασμάτων, η διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως αντίστοιχα ναυάγια μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά τα θαλάσσια οικοσυστήματα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment