• Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Κεφτέδες με τόνο και ταραμά

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος18/ 2021

Οι κεφτέδες με τόνο και ταραμά είναι μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, που προσφέρουν ένα πλήρες αλλά και χορταστικό γεύμα.

Υλικά

400 γρ. τόνος κονσέρβας σε νερό ή σε λάδι
2-3 κρεμμύδια τριμμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2-3 χονδρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1-2 κ.σ. ταραμά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

– Μουσκεύουμε το ψωμί και το στίβουμε καλά.

– Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο και τον λειώνουμε με το πιρούνι.

– Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα, που να πλάθεται.

– Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

– Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να μην αρπάξουν.

– Όταν πάρουν χρυσοκαστανό χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.