Συνταγές

Καλαμαράκια λεμονάτα

Καλαμαράκια λεμονάτα για τη νηστεία και όχι μόνο!

Υλικά

2 καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
5 μέτριες πατάτες
χυμός από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι
κρεμμυδάκι φρέσκο
μαϊντανός
άνηθος
λάδι

Εκτέλεση

– Πλένουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια όχι απαραίτητα σε λωρίδες

– Τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε ρηχή κατσαρόλα, το κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, μετά το καλαμάρι

– Το αφήνουμε 5 λεπτά να βρασει-τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε λίγο νεράκι να σκεπάσει τα καλαμάρια και το αφήνουμε να βράσει 10-15 λεπτά να μαλακώσουν τα καλαμάρια

– Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού

– Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα βάζοντας και άλλο νερό να τις σκεπάσει

– Αφήνουμε να βράσει έως ότου βράσουν και οι πατάτες

Tip

Εάν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο δεμένη αφήνετε να εξατμιστεί αρκετά το νερό και να ανακατεύετε ανά συχνά διαστήματα.

Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment