Viber
PeristeriNews.gr
Συνταγές

Καλαμαράκια λεμονάτα



Καλαμαράκια λεμονάτα για τη νηστεία και όχι μόνο!

Υλικά

2 καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
5 μέτριες πατάτες
χυμός από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι
κρεμμυδάκι φρέσκο
μαϊντανός
άνηθος
λάδι

Εκτέλεση

– Πλένουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια όχι απαραίτητα σε λωρίδες

– Τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε ρηχή κατσαρόλα, το κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, μετά το καλαμάρι

– Το αφήνουμε 5 λεπτά να βρασει-τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε λίγο νεράκι να σκεπάσει τα καλαμάρια και το αφήνουμε να βράσει 10-15 λεπτά να μαλακώσουν τα καλαμάρια

– Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού

– Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα βάζοντας και άλλο νερό να τις σκεπάσει

– Αφήνουμε να βράσει έως ότου βράσουν και οι πατάτες

Tip

Εάν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο δεμένη αφήνετε να εξατμιστεί αρκετά το νερό και να ανακατεύετε ανά συχνά διαστήματα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment