PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών


Προτεραιότητα για την κυβέρνηση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα ζητήματα των ίσων ευκαιριών, καθώς – όπως είπε – είναι θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας.

«Όσο σημαντικές και αν είναι οι εθνικές πολιτικές -νομίζω ότι υπάρχει αναγνώριση από το αναπηρικό κίνημα ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία με επιμέρους δράσεις και με έναν συντονισμό πολλών υπουργείων – άλλο τόσο σημαντική είναι και η κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοργάνωσης των ανθρώπων που μπορούν να ασκήσουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους» ανέφερε συγκεκριμένα στη συζήτηση με πολίτες στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες ευκαιρίες στην Εργασία».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στον τομέα της αποκατάστασης πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη και πρόσθεσε: «Έχουμε εθνικές επιτυχίες στον παραολυμπιακό τομέα και τις οποίες πρέπει να αναγνωρίσουμε καθώς είναι αποτέλεσμα της ατομικής προσπάθειας του καθενός και νομίζω θα είναι κατάκτηση για το παραολυμπιακό κίνημα η δημιουργία του παραολυμπιακού κέντρου στην Ραφήνα».

Επιπλέον αναφέρθηκε στον θεσμό του προσωπικού βοηθού, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μια από τις μεγάλες τομές που υιοθετήθηκαν και είναι εξίσου σημαντικός για το άτομο όσο και για την οικογένεια του.

Επίσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει εθνική στρατηγική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και σημείωσε ότι έχουν υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορεί αυτή η στρατηγική να υλοποιείται στην πράξη να μην είναι μόνο ένα κείμενο αρχών και θέσεων. Σημείωσε ότι του είχε φανεί αδιανόητο το γεγονός ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορούσε να δώσει αίμα και αναφέρθηκε στη σημασία της διαφορετικότητας στην παραγωγικότητα. Είναι κάτι που διαπιστώσαμε στην πράξη – είπε ο πρωθυπουργός – σημειώνοντας ότι ομάδες που μπορούν να δουλεύουν με διαφορετικά ερεθίσματα βελτιώνουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους.

Τόνισε ακόμη πωε «έχουμε εθνική στρατηγική για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνική και οικονομική ζωή» υπογραμμίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στην επιδοματική πολιτική είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο.

Τέλος αναφέρθηκε στις πολιτικές της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικογένειας, όπως η ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ο θεσμός των νταντάδων της γειτονιάς και το ολοήμερο σχολείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment