PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΙSDA: Υπάρχει πιστωτικό γεγονός


Πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CADs).

Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) χαρακτήρισε ως πιστωτικό γεγονός την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) που έγινε στο πλαίσιο του PSI.

Η ISDA αναφέρει ότι το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ήταν σε εθελοντική βάση, όταν ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες, και δεν υπήρχε σ’ αυτό αναφορά για τη χρήση των CACs.

Γι’ αυτό είχε κρίνει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια θέση είχε διατυπώσει και πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Ωστόσο, η απόφαση άλλαξε ύστερα από τη δημοσιοποίηση σήμερα της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για την ενεργοποίηση των CACs.

Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και το συνολικό ποσό που αναμένεται να πληρωθεί ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. δολάρια.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και ουσιαστικά είχε προεξοφληθεί από την αγορά.

«Όλα πήγαν ομαλά, όπως τα περιμέναμε, χωρίς εκπλήξεις» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε νωρίτερα πει στη Βουλή ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη επίπτωση για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment