PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Η Αθήνα μας η πιο θορυβώδης πόλη της Ευρώπης


Στερεί απ’ τους πολίτες της την προστασία απ’ την ηχορύπανση!

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση και η WWF σε ειδική έρευνα που πραγματοποίησε, δείχνουν ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το θόρυβο!

Η ευθύνες φυσικά καταρρίπτονται στους κατοίκους της πόλης!

Η μη εφαρμογή κανονισμού ηχοπροστασίας στα κτίρια καθιστά την Ελλάδα, τη μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σε όλες τις άλλες χώρες εφαρμόζεται κανονισμός από πολλές δεκαετίες) και στερεί από τον Έλληνα πολίτη τη δυνατότητα να προστατεύεται από τo θόρυβο τουλάχιστον στο σπίτι του!

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο θόρυβος θεωρείται περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς αποτελεί προϊόν της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και παρατηρείται ιδιαίτερα στις πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Η σχετική κοινοτική νομοθεσία καλύπτει το θόρυβο που προκαλείται από την κυκλοφορία τροχοφόρων, την εναέρια κυκλοφορία, τα τραίνα, τις οικιακές συσκευές και πολλά από αυτά που αφορούν τις δραστηριότητες αναψυχής (μπαρ κτλ).

Αφόρητη είναι η κατάσταση και στα περισσότερα τουριστικά κέντρα της χώρας από μπαρ, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία –γεγονός μάλιστα που δεν έχει μόνο κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και οικονομικές αφού οδηγούν σε υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Η πυκνή δόμηση, οι ψηλές πολυκατοικίες, η έλλειψη των ανοιχτών ελεύθερων χώρων και πρασίνου, ο κυκλοφοριακός φόρτος εγκλωβίζουν τον ήχο μες στην πόλη και κατατάσσουν την Αθήνα στην πιο φασαριόζικη Ευρωπαϊκή πόλη!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment