PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Περιστερίου (video)


Σκληρές φραστικές αντιπαραθέσεις και αποχωρήσεις των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Εκρηκτική ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου της 17ης Μαρτίου 2011, με πολλές εντάσεις και αποχωρήσεις από τις παρατάξεις της Μειοψηφίας. Προηγήθηκε και πάλι το μείζον θέμα της συγχώνευσης των σχολικών συγκροτημάτων, που πλήττει ιδιαίτερα τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης δήλωσε οργισμένος από τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο, βάση του νόμου θεωρεί ανέφικτη την πρόταση της ΕΛΜΕ με εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου να κλείσουν τα σχολεία.

Ιδιαίτερη διένεξη υπήρξε μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου της Ελάσσονος Μειοψηφίας Δημήτρη Κυριακόπουλου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκταρία Ευσταθιάδου, η οποία και κατέληξε με αποχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου.

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε η υποβολή των ερωτήσεων από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου και την ένταξη παρατήματος του ΟΚΑΝΑ σ’ αυτό, που τέθηκε απ’ τον Δημοτικό Σύμβουλο της Ελάσσονος Μειοψηφίας Χρόνη Χρονόπουλο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενέστερα στους λόγους που καθυστερούν τη λειτουργία του Κέντρου και τις επιδιώξεις του ίδιου για να επισπεύσει όσο γίνεται τη διαδικασία. Δυστυχώς όμως, ο κ. Χρονόπουλος αποχώρησε αφότου ήρθε σε διένεξη με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Πλειοψηφίας Σάκη Ζορπίδη.

Κατά τη ψηφοφορία για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η Μείζονα Μειοψηφία ήρθε σε εντονότατη ρήξη με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα της παράτασης της προθεσμίας για την ανάπλαση του Άλσους Περιστερίου.

Κατά την ανάλυση του θέματος από την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ενώ τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Μείζονος Μειοψηφίας Αλέξανδρο Πλέστη, θέμα περί «πλασματικών» μακετών, που δεν ανταποκρίνονται στο έργο που θα υλοποιηθεί στη πραγματικότητα.

Μετά από έντονο διάλογο μεταξύ του Δημάρχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κ. Πλέστη, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δημήτρης Κελάφας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης αποχώρησαν με παρότρυνσή του, κάνοντας λόγο με σκληρές εκφράσεις για προσβολή των νέων Δημοτικών Συμβούλων

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αποχώρησε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» Γρηγόρης Τημπλαλέξης μαζί με τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του. Από την πλευρά του, ο κ. Παχατουρίδης σε σχόλιο του αναφορικά με το γεγονός έκρινε την στάση της αντιπολίτευσης ανεύθυνη!

Μετά το πέρας της γενικής αναταραχής στην αίθουσα συνεδριάσεων, η διαδικασία διεξήχθη κανονικά και έληξε με τη μυστική ψηφοφορία για την εκλογή πέντε αντιπροσώπων του Δήμου στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ).

Η ψηφοφορία έλαβε τόπο δύο φορές, λόγω ισοψηφίας πολλών υποψήφιων. Η τελική πεντάδα έχει ως εξής: Θ. Αρβανίτης, Μ. Αγγελοπούλου, Στ. Κανέλλος, Δ. Αρβανιτάκης και Γ. Αυγουστίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment