PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Γιατί οι σπιτικές ντομάτες είναι νοστιμότερες;


Μέσω της γενετικής οι επιστήμονες κατάφεραν να λύσουν ένα μυστήριο που απασχολεί επιστήμονες και νοικοκυριά εδώ και χρόνια.

Μέσω της γενετικής οι επιστήμονες κατάφεραν να λύσουν ένα μυστήριο που απασχολεί επιστήμονες και νοικοκυριά εδώ και χρόνια: γιατί οι ντομάτες του κήπου είναι νοστιμότερες από αυτές του σούπερ μάρκετ.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια γενετική μετάλλαξη που είναι εν μέρει υπεύθυνη για την παραγωγή σακχάρων στη ντομάτα.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό Science, υποστηρίζει ότι ο κοινός τύπος ντομάτας που καλλιεργείται από τους παραγωγούς σταθερότητα και την ανθεκτικότητά του κατά τη μεταφορά, ακούσια εμποδίζει τη μετάλλαξη που ευθύνεται για την παραγωγή σακχάρων.

Αυτό καθιστά τις ντομάτες του εμπορίου λιγότερο γλυκές από τις σπιτικές ποικιλίες.

Σε δηλώσεις της η φυτολόγος Ann Powell από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια τόνισε ότι η γενετική που σχετίζεται με τη διαδικασία παραγωγής σακχάρων μπορεί να οδηγήσει κάποια μέρα στην ανάπτυξη ποικιλιών ντομάτας που είναι γλυκές και παράλληλα αρκετά ανθεκτικές για να ταξιδεύουν χωρίς πρόβλημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment