• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Γ.Στουρνάρας: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γύρισε σελίδα

Peristeri News
Νοέμβριος01/ 2014

Όπως τονίζει σε δήλωσή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται σήμερα σε πιο γερές βάσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αφού έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση -όπως προκύπτει και από την αξιολόγηση της ΕΚΤ- για να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας» τονίζει σε δήλωσή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνει ακόμα ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα γύρισε σελίδα. Λίγες μέρες πριν από την ανάληψη της εποπτείας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 4 Νοεμβρίου, οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες αντιμετώπισαν τη σημαντική πρόκληση των stress tests που οργάνωσε η ΕΚΤ. Αυτό τους επιτρέπει τώρα να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Εξάλλου, σε άλλη δήλωσή του στην «Ημερησία» ο κ. Στουρνάρας αναφέρει:
«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει το παράδοξο, τα θεμελιώδη μεγέθη να κινούνται ομαλά, ενώ οι αγορές εμφανίζουν αναταράξεις. Η σημαντικότερη εξήγηση αυτού του γεγονότος, κατά την άποψή μου, έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με το εάν, σε μεσοπρόθεσμη περίοδο, η Ελλάδα θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική, που συνέβαλε στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ή όχι».