PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίθεση ΓΣΕΕ στο Υπουργείο Οικονομικών



Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η επίθεση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στις διοικήσεις των Ταμείων που δεν δέχθηκαν τη συμμετοχή στο PSI.

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η επίθεση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στις διοικήσεις των Ταμείων που δεν δέχθηκαν τη συμμετοχή στο PSI.

«Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη λεηλάτηση των Tαμείων είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν αποδοθεί ποτέ» απαντά η ΓΣΕΕ και αναφερόμενη στον κ. Βενιζέλο προσθέτει «ας σταματήσει λοιπόν να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιό είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) o υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος εξαπέλυσε νέα επίθεση στις διοικήσεις των Ταμείων που είπαν όχι στο PSI, για κάνοντας λόγο για «μικροκομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια, βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση και ψευτοσυνδικαλιστικούς λόγους που έθεσαν σε κίνδυνο τα ταμεία και τους συνταξιούχους» και μιλώντας για «επανεξέταση του τρόπου διοίκησης των ταμείων».

Επισήμανε δε, ότι σε 10 χρόνια έχουν δοθεί στα ταμεία επιχορηγήσεις 152 δισ. ευρώ και αυτά αρνούνται τώρα να συμμετάσχουν με ομόλογα 3 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Ο κ. Βενιζέλος αντί να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στους εκπροσώπους των εργαζομένων που δεν στήριξαν την καταστροφή των ταμείων με τη μείωση κατά 53,5% των αποθεματικών τους, οφείλει να εξηγήσει πού πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων και των εργοδοτών από τα ασφαλιστικά ταμεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γγ της ΓΣΕΕ Νικ.Κιουτσούκης.

«Οφείλει να αναλύσει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που εδώ και δεκαετίες διαχειρίστηκαν με ανευθυνότητα και παραβατικότητα τα αποθεματικά τους.»

» Άλλωστε, όπου τo κράτος θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των εργαζομένων, το έχει πράξει με τρόπο επικίνδυνο. Οι ασφαλισμένοι σήμερα έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις ελληνικές κυβερνήσεις που θεωρούν κάθε τι που δεν είναι δικό τους κτήμα τους, και κάθε τι που είναι κτήμα του δημοσίου το παραδίδουν προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.»

» Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν αποδοθεί ποτέ.»

»Ας σταματήσει λοιπόν να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιό είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας».

«Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά την υπευθυνότητα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment