PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Επίδοση δικογράφων μέσω Facebook


Μπορεί στην Ελλάδα να βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή του χαλκού σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο όμως σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μπορεί στην Ελλάδα να βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή του χαλκού σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο όμως σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί συνειδητοποιούν ότι όπως όλα, έτσι και οι νομικές διαδικασίες οφείλουν να ακολουθούν τις εξελίξεις.

Στη Βρετανία λοιπόν δικαστής ενέκρινε την επίδοση δικαστικού εγγράφου μέσω του Facebook.

Η υπόθεση είχε ως εξής: Δύο άτομα είχαν στραφεί εναντίον εταιρείας η οποία θεωρούσαν ότι τους είχε χρεώσει υπερβολικά για τις υπηρεσίες που τους παρείχε. Παρόλα αυτά ήταν αδύνατο να εντοπίσουν τον υπεύθυνο της εταιρείας αυτής καθώς είχε μετακομίσει και η νέα του διεύθυνση ήταν άγνωστη.

Για κακή του τύχη όμως οι ενάγοντες γνώριζαν το λογαριασμό του στο Facebook. Γνώριζαν επίσης ότι ο λογαριασμός αυτός ήταν ενεργός καθώς πρόσφατα είχε κάνει αποδεκτά αιτήματα φιλίας.

Λαμβάνοντας τα δεδομένα αυτά υπόψη του το δικαστήριο, δέχτηκε την επίδοση του εγγράφου μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Συνεπώς ο υπεύθυνος της εταιρείας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και η δίκη θα γίνει κανονικά.

Πόσα χρόνια θα περάσουν άραγε για να δούμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα; Λογικά πάρα πολλά!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment