PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Έκλεισαν» οι τελικοί όροι για το κούρεμα χρέους της Ελλάδας


Έτοιμη να καθίσει στην καρέκλα του κουρέα είναι πλέον η Ελλάδα, καθώς «έκλεισαν» οι τελικοί όροι. Παπαδήμος – Νταλάρα – Βενιζέλος θα έχουν σήμερα τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Έτοιμη να καθίσει στην καρέκλα του κουρέα είναι πλέον η Ελλάδα, καθώς «έκλεισαν» οι τελικοί όροι. Παπαδήμος – Νταλάρα – Βενιζέλος θα έχουν σήμερα τις τελευταίες διαπραγματεύσεις, ώστε ο υπουργός Οικονομικών να παρουσιάσει το σχέδιο στο Eurogroup της Δευτέρας. Στο μεταξύ, ανοίγει ο δρόμος για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Κλιμακωτό επιτόκιο 3% – 5%

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η βασική πρόταση για το «κούρεμα» αφορά σε κλιμακωτό επιτόκιο από 3% έως 5%, ανάλογα με την ωρίμανση των ομολόγων. Μεσοσταθμικά δηλαδή, θα είναι περίπου 4%.

Το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά περίπου 100 δισ. ευρώ, δηλαδή θα είναι της τάξης του 65% – 70% σε όρους καθαρής αξίας και 50% σε ονομαστική αξία.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτών πιστωτών, Τσαρλς Ντάλαρα και Ζαν Λεμιέρ, θα περάσουν ξανά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθούν με τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μεταφέρει τον φάκελο της συμφωνίας για το PSI την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ενώ στη συνέχεια θα αποσταλούν επιστολές στους ιδιώτες πιστωτές για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, θα προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα -που φτάνει σήμερα στην Αθήνα- για το νέο Μνημόνιο, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν την λήξη του ομολόγου του Μαρτίου, ύψους 14,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment