PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πίτα Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου


Για δεύτερη χρονιά έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, στις 10 Ιανουαρίου 2012, στο ανακατασκευασμένο ιστορικό «Πέτρινο» 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Για δεύτερη χρονιά έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου, στις 10 Ιανουαρίου 2012 στο ανακατασκευασμένο ιστορικό «Πέτρινο» 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, τόσο η Βιβλιοθήκη, όσο και το Πανεπιστήμιο της πόλη μας κατάφεραν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας να παρουσιάσουν μια σημαντική δραστηριότητα πνευματική και επιστημονική σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατά τον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, σημείωσε ότι ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης παρά τις δυσκολίες της εποχής δίνει ιδιαίτερο βάρος στην λειτουργία της Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, η κα. Τσιώτα διαβεβαίωσε ότι παραμένει πάντα πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, όπως η καινούργια δράση «Ξανά μαζί στο σχολείο», η οποία θα είναι σημείο συνάντησης συμμαθητών που αποφοίτησαν από τα σχολεία της πόλης μας.

Την κοπή της πίτας τίμησε με την παρουσία του, ο Εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δημοτικού Πανεπιστήμιου Περιστερίου και Καθηγητής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας και του Νεοελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος ευχήθηκε να μην επηρεάσει η κρίση τις δράσεις της Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου, όπως γίνεται δυστυχώς γενικότερα στην παιδεία της χώρα μας.

Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωάννου θεώρησε «καλό οιωνό», το γεγονός ότι το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κα. Τσιώτα, κάτι που δείχνει ότι με τη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής και το 2012 θα είναι μια δημιουργική χρονιά.

Το «παρών» στην κοπή της πίτας έδωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και το προσωπικό – εθελοντές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λύκος, η Διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου Λιλή Καρκούλια, τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμητρα Μόσχου και Αλέξανδρος Πατσής, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρης Μπουραντάς κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment